קפריסין הטורקית מציעה מגוון רחב של מאכלים מסורתיים שמשלבים בין התרבויות השונות שהשפיעו על האי במהלך השנים. כל עיירה וכפר בקפריסין הטורקית מציעים טעמים ייחודיים ששווה לטעום, במיוחד אם אתם חובבי המטבח הים-תיכוני. הנה כמה ממאכלי הדגל שכדאי לטעום במהלך הביקור שלכם בקפריסין הטורקית.
שקישטס (Chakistes)
שקישטס הם זיתים ירוקים ייחודיים שנשברים באופן ידני עם אבנים מיוחדות. זיתים אלו הם חלק בלתי נפרד מהמטבח המקומי והם מוגשים לצד מאכלים שונים כמנה ראשונה.
קופ קבב (Kup Kebab)
המוכר גם בשם "קפטיקו" (Kleftiko), מדובר במנה מסורתית של בשר טלה שמושרה במרינדה ומתבשל לאט בתוך תנור מיוחד, מה שמעניק לבשר טעם עמוק ועסיסיות יוצאת דופן.
פלאבונה (Pilavuna)
פלאבונה הוא מאפה מסורתי במילוי גבינה ייחודית לקפריסין הטורקית. המאפה עשוי מבצק שמרים, דומה לבצק לחם, שממלאים בגבינה מקומית ומאפים בתנור.
ספטאלי קבב (Seftali Kebab)
לא ניתן להשלים ביקור בקפריסין הטורקית ללא טעימה מהספטאלי קבב. מדובר בקבב מיוחד העשוי מבשר טלה ועטוף בקרום שומן מיוחד שמעניק למנה טעם עשיר וייחודי.
מולוחיה (Molohiya)
עלים של צמח הידוע בשם קורכורוס, המוגשים בבישול עם בשר עוף או טלה. המולוחיה היא מנה מסורתית המוכרת בעיקר בקרב הקהילות המוסלמיות בקפריסין הטורקית.
קולוקאס (Kolokas)
קולוקאס הוא ירק שורש דמוי תפוח אדמה, המוגש לעיתים קרובות כתבשיל עשיר עם רוטב עגבניות או בבישול עם בשר.
צ'ביז מצון (Ceviz Macun)
שימורי פירות מסורתיים מקומיים, בהם אגוזי מלך ירוקים. מדובר במעדן מקומי המוגש לרוב לצד כוס קפה או תה, ומהווה חלק בלתי נפרד מהתרבות הקפריסאית.
חלומלי (Hellimli)
חלומלי הוא מאפה מלוח ממולא בגבינת חלומי, המועשר בבצל, נענע ושמן זית. המאפה נאפה בתנור ומוגש כחטיף או כמנה לצד סלט.
פקמז (Pekmez)
פקמז הוא סירופ מתוק המיוצר מפירות חרוב הגדלים בהרי בשפרמק. הסירופ משמש כממתק מסורתי וכתוספת למאפים שונים.
ברנדי סאוור (Brandy Sour)
משקה אלכוהולי מקומי המשלב ברנדי עם סירופ לימון מהאזור, והוא משקה מרענן המומלץ לטעום במהלך הביקור בקפריסין הטורקית.
ראקי (Raki)
משקה חריף מסורתי בטעם אניס, המוכר גם בשם "חלב האריה" (Lion’s Milk) בקרב המקומיים. ראקי מוגש לרוב לצד מנות ראשונות קטנות כמו זיתים וגבינות.
קפריסין הטורקית מציעה שלל חוויות קולינריות, וכל מאכל ייחודי מביא עמו טעמים והיסטוריה עשירה שכדאי לגלות.